联系电话
中国在职研究生网 > > 正文

2011一月MBA在职研究生英语真题:阅读理解(答案)二

2011-12-08 14:55       来源:中国在职研究生网    http://www.yqbg110.com

Text  2

Whatever happened to the death of newspaper? A year ago the end seemed near. The recession threatened to remove the advertising and readers that had not already fled to the internet. Newspapers like the San Francisco Chronicle were chronicling their own doom. America’s Federal Trade commission launched a round of talks about how to save newspapers. Should they become charitable corporations? Should the state subsidize them ? It will hold another meeting soon. But the discussions now seem out of date.

In much of the world there is the sign of crisis. German and Brazilian papers have shrugged off the recession. Even American newspapers, which inhabit the most troubled come of the global industry, have not only survived but often returned to profit. Not the 20% profit margins that were routine a few years ago, but profit all the same.

It has not been much fun. Many papers stayed afloat by pushing journalists overboard. The American Society of News Editors reckons that 13,500 newsroom jobs have gone since 2007. Readers are paying more for slimmer products. Some papers even had the nerve to refuse delivery to distant suburbs. Yet these desperate measures have proved the right ones and, sadly for many journalists, they can be pushed further.

Newspapers are becoming more balanced businesses, with a healthier mix of revenues from readers and advertisers. American papers have long been highly unusual in their reliance on ads. Fully 87% of their revenues came from advertising in 2008, according to the Organization for Economic Cooperation & Development (OECD). In Japan the proportion is 35%. Not surprisingly, Japanese newspapers are much more stable.

The whirlwind that swept through newsrooms harmed everybody, but much of the damage has been concentrated in areas where newspaper are least distinctive. Car and film reviewers have gone. So have science and general business reporters. Foreign bureaus have been savagely cut off. Newspapers are less complete as a result. But completeness is no longer a virtue in the newspaper business.

26. By saying “Newspapers like … their own doom” (Lines 3-4, Para. 1), the author indicates that newspaper        .

[A]neglected the sign of crisis

[B]failed to get state subsidies

[C]were not charitable corporations

[D]were in a desperate situation

27. Some newspapers refused delivery to distant suburbs probably because       .

[A]readers threatened to pay less

[B]newspapers wanted to reduce costs

[C]journalists reported little about these areas

[D]subscribers complained about slimmer products

28. Compared with their American counterparts, Japanese newspapers are much more stable because they       .

[A]have more sources of revenue

[B]have more balanced newsrooms

[C]are less dependent on advertising

[D]are less affected by readership

29. What can be inferred from the last paragraph about the current newspaper business?

[A]Distinctiveness is an essential feature of newspapers.

[B]Completeness is to blame for the failure of newspaper.

[C]Foreign bureaus play a crucial role in the newspaper business.

[D]Readers have lost their interest in car and film reviews.

30. The most appropriate title for this text would be         .

[A]American Newspapers: Struggling for Survival

[B]American Newspapers: Gone with the Wind

[C]American Newspapers: A Thriving Business

[D]American Newspapers: A Hopeless Story

TEXT 2 参考答案

26.D。定义题:根据上下文猜句子的含义,后句American……..save newspaper中出现了save说明前面的观点一定是不好的才save,因此选D。

27.B.推理题:定位处前一句是 readers are paying more for slimmer newspaper. 因此说明人们多付钱,报纸很薄,节约成本,定位处有even 表示并列,说明前后的原因一致都是成本问题。

28.C。推理题:日本美国原文用了对比的方法说占得比例不一样,因此问题是收入来源。

29. D。推理题:A选项中有essential, 文章中是说distinctiveness重要而非必要,有问题,D选项是文章中cars and film reviewers have gone.说明由于报纸没有吸引力而失去读者。

30.A。主旨题:文章分析美国报纸出现的问题,说明要挽救。

推荐阅读:

2011年MBA联考英语参考答案

2010年MBA英语真题及参考答案(完整版)

2011一月MBA在职研究生英语真题小作文(范文)

在职读研实用信息
版权声明
    凡本站稿件类型为“原创”的所有文字、图片和音视频等稿件,均为启文教育网版权所有,未经本站协议授权,任何媒体、网站及个人均不得转载或以其它方式发表,违者必究。如需转载,请注明出处。
相关资讯文章
热点推荐龙8国际娱乐老虎机
热门专题
双证在职研究生
双证在职研究生
双证在职研究生既有学位证也有学历证,很多人报考在职研究生就是为了获得双证,在职研究生教育中能获得双证的专业并不多,具体中国在 职研究生网会详细给大家介绍。
在职研究生报考条件
在职研究生报考条件
在职研究生报考条件是学生在选择报考方式之后需要的条件,其中主要有四种途径:五月同等学力申硕、专业硕士联考、高级研修班、中外合作办学。选择就读的途径不同,其在职研究生报考条件也不相同。
什么是在职研究生
什么是在职研究生
在职研究生是国家计划内,以在职人员的身份,部分时间在职工作,部分时间在校学习的研究生学历教育的一种类型。属于国民教育系列。在报名、考试要求及录取办法方面不同种类有所不同。是经过学校录取的正式研究生,获得与脱产相同的研究生毕业的学位。
在职研究生有用吗
在职研究生有用吗
近几年,在职研究生教育在我国的风靡程度不亚于来自星星的都教授,小到白领、企业家,大到明星、国家领导人都是在职研究生学历,无数的在职人员想读在职研究生,但是在职研究生教育风靡的同时,有些人对它的优势、用处产生了质疑,那么到底在职研究生有用吗
在职研究生学费
在职研究生学费
不少在职人士咨询在职研究生学费的问题,在职研究生学费是多少呢,贵吗?与统招研究生相比,在职研究生学费贵OR便宜?关于在职研究生学费的话题,至始至终都是在职人士所非常关注的,以下是关于在职研究生学费的专题将详细为您解答。
在职研究生报名时间
在职研究生报名时间
在职研究生报名时间因在职研究生专业、报名形式不同而有所不同,常见的报名方式有一月联考、五月同等学力申硕考试、十月在职联考,三种在职研究生考试在报名时间上很大的区别,下面本专题详细解析。
热门招生院校
热门招生专业

中国在职研究生网请您关注

  • 微信公众号
    微信公众号
  • 微博关注
    微博关注

龙8国际娱乐注册